Alueuutiset KP24

Muistityöntekijöitä tarvitaan lisää – Muistiasiantuntija Mirja Hynnisen mukaan diagnoosin saa, mutta jatkohoito kangertelee

Muistisairauksien hoidossa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa tehty diagnoosi on äärettömän tärkeä jatkohoidon kannalta. Suomenselän Muisti ry:n vastaava muistiasiantuntija Mirja Hynninen kertoo, että aivoja rappeuttavassa Alzheimerin taudissa puolen vuoden viivästyminen voi merkitä jo sitä, ettei sairautta hidastavasta lääkehoidosta saada enää parasta mahdollista hyötyä.

Anne Mattila kirjoittaa kolumnissa vanhempien monista koronahuolista: "Hirvittää ajatus, että ilmaista ”viinaa” on tarjolla nuorille ympäri kaupunkia."

Korona aiheuttaa monenlaisia huolia vanhemmissa. Osa ei tahdo uskaltaa laittaa lapsiaan kouluun, koska pelkää, että lapset sairastuvat ja toiset taas pelkäävät sitä, että koronan varjolla lapset ja nuoret oppivat olemaan poissa koulusta ja jatkossa myös työelämästä, kun on vähänkin yskää tai nuhaa.

Kalajokilaakson pesispelaajista Aatu Saastamoinen ja Niilo Piiponniemi jahtaavat Suomen mestaruutta Sotkamon Jymyn riveissä – Finaalisarja Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan ratkeaa ensi lauantaina kolmannessa ottelussa

Ylivieskan Kuulan kasvatti Aatu Saastamoinen hamuaa pesäpallon Suomen mestaruutta ensimmäisellä Superpesis-kaudellaan Sotkamon Jymyn paidassa. Saastamoisen lisäksi Jymyssä kirkkainta mitalia tavoittelee Haapajärven Pesä-Kiiloissa pesisoppinsa saanut Niilo Piiponniemi, joka on kuulunut sotkamolaisten avainpelaajiin usean vuoden ajan.

POP-pankilla käyttökatkos 4. lokakuuta

Osa POP Pankki Pohjanmaan sekä POP Pankki Sievin ja Tiistenjoen pankkipalveluista on poissa käytöstä lokakuun alussa pankkien sulautumisen vuoksi. Suunniteltu käyttökatkos ajoittuu sunnuntaille 4.

Aila-myrsky sai eniten puhuria Kalajaskan some-keskusteluun

Kala Jaska on Kalajokilaakson virallinen facebook-sivusto, jonne päivitämme joka päivä lehden nettijulkaisuja sekä ajankohtaisia puheenaiheita. Tässäpä koostetta ja otteita viikon puhuttaneista aiheista, ja eniten puhuria aiheutti tietysti Aila-myrsky.

Sivut