Alueuutiset KP24

Pakkanen käynnisti lumirallin

Alkanut pakkasjakso avaa Kalajokilaakson hiihtokauden todenteolla. Ylivieskan Huhmarissa viime talvena tykitetty säilölumi kaivettiin purun alta maanantaina ja lumenlevitystalkoot alkoivat tiistaiaamuna.

Seppo Kankaan kolumni: Järvi melkein rannassa asti

Olen röyhkeästi pitkin syksyä hyödyntänyt ilmastonmuutosta. Jo pitempään suunniteltu laiturin pidennys edistyy nyt jouhevasti, kun järvi on paennut rannasta metritolkulla kohti Pyhäjärven Isoaselkää.

Viisujen tuplavoittaja Johnny Logan konsertoi Ylivieskassa

Muistatko kertosäkeitä euroviisuvoittobiiseistä What´s Another Year? (1980) tai Hold Me Now (1987)? Nyt tämä Irlantia edustanut viisujen kaksoisvoittaja Johnny Logan (eli Seán Patrick Michael Sherrard) saapuu 10.

Tuulivoimayhtiö valitti kaavan hylkäämisestä – Kalajoen kaupungin mukaan valtuutetuilla oli tarvittavat tiedot

SABA Invest Oy Ab on valittanut Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen siitä, että Kalajoen kaupunginvaltuusto päätti elokuussa olla hyväksymättä Kokkokankaan tulivoima-alueen osayleiskaavaa. Yhtiön mukaan kaupunki on prosessin alusta asti tehnyt selväksi, että se kannattaa hanketta ja tulee toteuttamaan kaavaehdotuksen, kun vain SABA Invest kattaa kaikki kustannukset.

Sievi rakentaa uuden päiväkodin

Sieviin rakennetaan nyt ensi vuoden aikana uusi päiväkoti. Talousarvioon on varattuna ensi vuodelle sitä varten 2,5 miljoonaa euroa, Syynä on se, että Sieviin syntyy hyvin lapsia.

Pyhäsalmen palosta epäillyt keski-ikäisiä miehiä

Antti Savela Poliisi on edistynyt Pyhäsalmen lauantaisen tulipalon selvittelyssä. Rikosylikonstaapeli Ville Tölli kertoo, että poliisilla on yhä kiinniotettuna kaksi keski-ikäistä miestä.

Latua pukkaa Ylivieskan Huhmariin – Katso video!

Alkanut pakkasjakso avaa Kalajokilaakson hiihtokauden todenteolla. Ylivieskan Huhmarissa viime talvena tykitetty säilölumi kaivettiin purun alta maanantaina ja lumenlevitystalkoot alkoivat tiistaiaamuna.

Oulaisten kaupunki ja alueen kansanedustajat tekivät kantelun Valviran toiminnasta eduskunnan oikeusasiamiehelle – Vaativat asian palauttamista uudelleen käsiteltäväksi

Oulaisten kaupunki ja maakunnan eteläosan kaikki kansanedustajat ovat jättäneet sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran toiminnasta kantelun eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläiselle tänään. Kantelijoiden mielestä Valviran päätös Oulaskankaan sairaalan synnytysten lopettamisesta on syntynyt virheellisessä järjestyksessä ja perustuu osittain vanhentuneisiin tietoihin.

Haapajärven vaalitulokseen yksi muutos

Seurakuntavaalien vaalitulokseen Haapajärvellä oli laskennan aikana sunnuntaina illalla tullut yksi virhe. Korjatussa vaalituloksessa viimeisenä kirkkovaltuustoon meni Katja Koistila (Uusi viini) eikä Jyrki Niinikoski (Kristillisten perusarvojen puolesta) kuten sunnuntaina illalla julki tulleessa tuloksessa mainittiin.

Sivut