Alueuutiset KP24

Junnuturnaus tuo vilinää kentille

Ylivieskan Päivärinnan koulun kentällä saatiin lauantaiaamuna nähdä todellista pelaamisen iloa, kun alle 8-vuotiaat G-juniorit pääsivät vauhtiin Kuulan perinteisessä kevätturnauksessa. Päivän avausottelussa vastakkain olivat Ylivieskan Kuulan ja Kannuksen Uran joukkueet.

Valokuituhanke uhkaa hyytyä Alavieskassa

Alavieskan kunnan reagointi valokuitu-hankkeeseen voi olla vaisumpaa kuin mitä hankkeen toteuttaminen edellyttää. Nopeiden tietoliikenneyhteyksien valokuitua markkinoidaan parhaillaan Alavieskassa Kalajoen hallinnoimassa Vedetään kuitua-hankeessa.

Keijo Pesosesta YJK:n uusi puheenjohtaja

Keijo Pesonen seuraa Kyösti Mattilaa Ylivieskan Jääkarhujen puheenjohtajana. Jääkarhut valitsi Pesosen puheenjohtajaksi vuosikokouksessaan viime tiistaina.

Musiikkia ja muuta rentoa yhdessä oloa Melenderin aukiolla

Sun Pampas -viikonloppuna tapahtuu Ylivieskassa perinteisesti paljon. Yksi odotetuista rennoista kokoontumisista on Sun Pampas -piknikkonsertti, joka järjestetään tänä vuonna Melenderin aukiolla eli kaupungintalon ja Tuokiotuvan väliin jäävällä nurmikentällä.

Lähetystö kunnista Helsinkiin

Joukko Reisjärven, Lestijärven ja Perhon edustajia matkustaa ensi viikon tiistaina eduskunnan vieraaksi. Tarkoituksena on porukalla kertoa kansanedustajille ja mahdollisesti myös maa- ja metsätalousministeri Jari Lepälle ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle, että nämä pyrkisivät vaikuttamaan Peuran Polun retkireitistön säilyttämisen puolesta.

Mummot neulovat junasukkia pikavauhtia pikkujalkoihin

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Ylivieskan paikallisyhdistys ja Tuokiotupa kutsuivat helluntaina kaikki tänä vuonna syntyneet vauvat perheineen Vauvatreffeille Tuokiotuvalle. Tuokiotuvan toiminnanjohtaja Anne Isokoski kertoo, että järjestöt ovat jo aiemminkin kampanjoineet yhdessä lapsiperheiden ja vanhusten hyvinvoinnin eteen.

Kansalainen Kune: Pätkä pitkällä

Hyvää pyhän kolminaisuuden päivän aatonaattoa kaikki kolmannet naiset ja muutkin! Aamulehden viitoittamalla tiellä haluan muistuttaa sukupuolineutraalin kielenkäytön merkityksestä, joten eikö sunnuntaina pitäisi viettää pyhän kolmihenkilöisyyden päivää?

Pääkirjoitus: Valtakunnan kärkivauhtia

25. 5. 2018 Työttömyys vähenee Kalajokilaaksossa huomattavasti koko maan keskiarvoa kovemmalla vauhdilla. Parhaissa alueen kunnissa työttömyys on vuodessa alentunut lähes kolmanneksen.

Visiitti Aili Dammert: Kuivia risuja rikkaruohotasolta

aili. dammer@gmail. com Kellään ei ole kesäloma ja hellettä pukkaa. Mutta auta armias, kun aamukamman viimeinen piikki on irti, mittari heristelee kymmentä astetta ja villasukat ja pipo on pop.

Vaihtopenkki: Oikeita päätöksiä

Jääkiekon Suomi-sarjan mestariksi pelanneen JHT Kalajoen taustajoukot päättivät harkinnan jälkeen, että seura pelaa jatkossakin valtakunnan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Joukkue tavoitteli paikkaa Mestiksestä pelaamalla, mutta ei sitä keväällä saanut.

Onnistumisen fiiliksiä nuorisolla Ylivieskassa Huhmarissa

– Olen ensimmäistä kertaa Huhmarin tapahtumassa ja ammun nyt ensimmäistä kertaa jousipyssyllä, sieviläinen Mika Seppälä mainitsee, ja täräyttää ensimmäisen nuolen tunnustelevasti tauluun ja seuraavat varmoin ottein lähelle kymppiä. Hymyilevä nuorimies myhäilee, että tapahtuma tarjoilee onnistumisen fiiliksiä.

Onnistumisen fiiliksiä nuorisolla Huhmarissa

– Olen ensimmäistä kertaa Huhmarin tapahtumassa ja ammun nyt ensimmäistä kertaa jousipyssyllä, sieviläinen Mika Seppälä mainitsee, ja täräyttää ensimmäisen nuolen tunnustelevasti tauluun ja seuraavat varmoin ottein lähelle kymppiä. Hymyilevä nuorimies myhäilee, että tapahtuma tarjoilee onnistumisen fiiliksiä.

Merijärvi jättämässä Raahen koulutuskuntayhtymän

Merijärven kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Merijärvi eroaa Raahen koulutuskuntayhtymästä. Asiaa perustellaan muun muassa sillä, että nuorilla on nykyisin mahdollisuus hakeutua opiskelemaan haluamaansa paikkaan oman kiinnostuksensa mukaan.

Nihak rahoittaa Pyhäjärven biopolttoaineterminaalia

Nivala-Haapajärven seutu Nihak ry:n seutuhallitus päätti yksimielisesti rahoittaa Callio Pyhäjärvi Biopolttoaineterminaali -hanketta, joka ajoittuu vuosille 2018–2019. Hanke selvittää, miten Pyhäsalmen kaivoksen alueella biopolttoaineterminaalissa puupolttoaineiden kuivaus ja jatkojalostaminen tehdään taloudellisesti kannattavasti hyödyntämällä kaivoksen syvyyksistä geotermistä lämpöä ja muita alueen hukkalämmön lähteitä.

Sivut