Alueuutiset KP24

Ylivieskalaiselle yrittäjälle luettiin lisää pahoinpitelysyytteitä

Oulun käräjäoikeuden Ylivieskan käräjäsalissa luettiin tiistaina lisää syytteitä ylivieskalaiselle yrittäjälle, joka on syytettynä myös toisessa, viime viikolla istutussa juttukokonaisuudessa. Tiistain istunnossa käsiteltiin pahoinpitelyjä, jotka syytteiden mukaan ovat kohdistuneet yrittäjän avopuolisoon.

Kärpäsenkakan kokoinen lantamäärä riittää alkueläimen aiheuttaman vatsataudin levittämiseen

Tiloilla tehtävä tautisuojaus on avainasemassa, kun taistellaan naudoilla esiintyvää alkueläimen aiheuttamaa kryptosporidioosi-vasikkaripulia, mutta myös muita eläintauteja, vastaan. – Tilatason tautisuojaus tarkoittaa kaikkia niitä toimenpiteitä, joilla ehkäistään eläintautien leviämistä kotieläintilalle ja sieltä eteenpäin, valvontaeläinlääkäri Päivi Pyykönen peruspalvelukuntayhtymä Kalliosta sanoo.

Kaikki Ylivieskan avustukset samaan hakuun

Ylivieskan kaupunki on laatinut yhteiset pelisäännöt eri yhteisöille jaettavista avustuksista. Kaupungin eri toimielimet ja viranhaltijat myöntävät vuosittain merkittävän määrän erilaisia avustuksia, joten yhdistys on saattanut saada päällekkäisiä avustuksia useammalta toimielimeltä.

Kutsutaksi jatkaa Ylivieskassa

Vuodenvaihteessa katkolla ollut kylien kutsutaksipalvelu jatkuu Ylivieskassa. Kaupunki on jatkanut Ylivieskan Taksi Oy:n kanssa allekirjoitettua kutsutaksin ostopalvelusopimusta vuoden loppuun saakka.

Palojärvi tekee leirintäalueen Ylivieskaan

Ylivieskalainen Juhani Palojärvi on tehnyt leirintäalueilmoituksen Niemelänkylällä sijaitseville mailleen. Juhani ja Pirkko Palojärvi aloittivat paikalla viime heinäkuussa majoitustoiminnan Firelake Guest House -nimellä.

Ylivieskan verotulot pienenivät

Ylivieskan kaupungille kertyi viime vuonna verotuloja 914 000 euroa vähemmän kuin vuonna 2017. Viime vuoden alkuperäisessä talousarviossa verotulojen määräksi ennakoitiin 55,5 miljoonaa euroa.

Matti Muhos haluaa johdattaa Saalasti-instituutin uudelle kansainväliselle tasolle

Oulun yliopiston alueellinen tutkimusyksikkö Kerttu Saalasti Instituutti (KSI) sai marraskuussa uuden johtajan, kun tekniikan tohtori, professori Matti Muhos, 39, aloitti tehtävässä. Miehen nimi ja kasvot ovat jo monille tutut, sillä Muhos on toiminut tutkimusjohtajana instituutissa jo vuodesta 2011 lähtien.

Ilkka Soronen jättää ravikeskuksen johtotehtävät

Ilkka Soronen jättää Pohjanmaan Ravi ry:n toiminnanjohtajan tehtävät Ravikeskus Keskisessä Ylivieskassa. Hän keskittyy jatkossa entistä enemmän Pohjoisen alueen raviratojen toiminnan ja oman yrityksensä liiketoiminnan kehittämiseen.

Sivut