Innehållssamlare

Lähihoitaja/ohjaaja, 2 paikkaa, Attendo Oy, Attendo Merihelmi, Raahe

Alueen avoimet työpaikat -

Lähihoitaja/ohjaaja, Attendo Oy, Raahe, Haku päättyy: 30.09.2020, 3-vuorotyö, Kesto: yli 12 kuukautta, 1 vakituinen ja 1 määräaikainen tehtävä
Etsimme sitoutunutta, sydämellistä ja osaavaa lähihoitajaa/ohjaajaa 3-vuorotyöhön yhteen toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen sekä yhteen 08.02.2021 asti kestävään määräaikaiseen sijaisuuteen Attendo Merihelmeen, Raaheen. Toivomme, että voit aloittaa mahdollisimman pian (sopimuksen mukaan). Määräaikaisuus mahdollisesti jatkuu toistaiseksi voimassa olevana työsuhteena. Olemme Attendolla alo...

Puhelinmyyjä, 3 paikkaa, Suoramarkkinointi Mega Oy, Ylivieska, Ylivieska

Alueen avoimet työpaikat -

Puhelinmyyjä, Suoramarkkinointi Mega Oy, Ylivieska, Haku päättyy: 05.10.2020, kokoaikatyö, osa-aikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta
Suoramarkkinointi Mega Oy on yli 30-vuotias, Suomen ja Baltian johtava puhelimitse tapahtuvaan asiakkuusmarkkinointiin erikoistunut yritys. Toimimme Suomessa 17 paikkakunnalla ja kuulumme vahvasti kehittyvän Alma Media Oyj -konsernin Alma Talent -liiketoimintayksikköön (www.almatalent.fi). Haemme nyt energisiä ja tulosnälkäisiä puhelinmyyjiä päivävuoroon. Voit työskennellä päiväryhmässämme; ma...

Puhelinmyyjä, 3 paikkaa, Suoramarkkinointi Mega Oy, Ylivieska, Ylivieska

Alueen avoimet työpaikat -

Puhelinmyyjä, Suoramarkkinointi Mega Oy, Ylivieska, Haku päättyy: 05.10.2020, iltatyö, osa-aikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta
Suoramarkkinointi Mega Oy on yli 30-vuotias, Suomen ja Baltian johtava puhelimitse tapahtuvaan asiakkuusmarkkinointiin erikoistunut yritys. Toimimme Suomessa 17 paikkakunnalla ja kuulumme vahvasti kehittyvän Alma Media Oyj -konsernin Alma Talent -liiketoimintayksikköön (www.almatalent.fi). Puhelinmyyntikin voi olla mukava työ, kun sen tekee fiksuilla tuotteilla, valikoidulla kohderyhmällä ja reh...

Puhelinmyyjä, 3 paikkaa, Suoramarkkinointi Mega Oy, Raahe, Raahe

Alueen avoimet työpaikat -

Puhelinmyyjä, Suoramarkkinointi Mega Oy, Raahe, Haku päättyy: 05.10.2020, iltatyö, osa-aikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta
Suoramarkkinointi Mega Oy on vuonna 1986 perustettu Suomen johtava, vakavarainen telemarkkinointiyritys.Kuulumme vahvasti kehittyvän Alma Media Oyj -konsernin Alma Talent -liiketoimintayksikköön. Alma Talent on monipuolinen mediaperhe, laaja-alainen tietopalvelu, tehokas liiketoiminnan ja osaamisen kehittäjä. Toiminta on monikanavaista ja kansainvälistä: päätuotteita ovat lehdet, kirjat, verkkopal...

Puhelinmyyjä, 2 paikkaa, Suoramarkkinointi Mega Oy, Raahe, Raahe

Alueen avoimet työpaikat -

Puhelinmyyjä, Suoramarkkinointi Mega Oy, Raahe, Haku päättyy: 05.10.2020, kokoaikatyö, osa-aikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta
Suoramarkkinointi Mega Oy on yli 30-vuotias, Suomen ja Baltian johtava puhelimitse tapahtuvaan asiakkuusmarkkinointiin erikoistunut yritys. Toimimme Suomessa 17 paikkakunnalla ja kuulumme vahvasti kehittyvän Alma Media Oyj -konsernin Alma Talent liiketoimintayksikköön. 2 KOKOAIKAISEN MYYJÄN PAIKKAA AVOINNA! Tarjoamme kokoaikatyötä mukavassa ja kannustavassa työympäristössä, jossa tehdään töitä ...

Vartija, 2 paikkaa, Securitas Oy, Pyhäjoki, Pyhäjoki

Alueen avoimet työpaikat -

Vartija, Securitas Oy, Pyhäjoki, Haku päättyy: 25.10.2020, 2-vuorotyö, Kesto: yli 12 kuukautta
Joka päivä, kaikkialla maailmassa arjen sankarimme saavat ihmiset tuntemaan olonsa turvallisemmaksi. Nyt sinäkin voit liittyä joukkoomme. Tällä hetkellä etsimme: Vartijoita Pyhäjoelle työmaakohteeseen Haemme paikallisvartijoita Pyhäjoelle portti-, alue- ja kulunvalvontatehtäviin varmistamaan työmaakohteen häiriötön toiminta ja ennaltaehkäisemään yllättävien poikkeustilanteiden syntymistä. Tehtäv...

Rikosseuraamusesimies (Kestilän vankila), Rikosseuraamuslaitos, Siikalatva

Alueen avoimet työpaikat -

Rikosseuraamusesimies (Kestilän vankila), Rikosseuraamuslaitos, Siikalatva, Haku päättyy: 05.10.2020 klo 16:15, kokoaikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta, Vakinainen.
TYÖPAIKAN ESITTELY Rikosseuraamuslaitos tekee vaikuttavaa, luotettavaa ja merkityksellistä työtä yhteiskunnan turvallisuuden hyväksi. Oikeusministeriön hallinnonalaan kuuluva Rikosseuraamuslaitos vastaa tutkintavankeuden toimeenpanosta sekä yhdyskuntaseuraamusten ja vankeusrangaistusten täytäntöönpanosta. Ydintoimintojen toteuttamista varten Suomi on jaettu kolmeen rikosseuraamusalueeseen, joihin...

Vanha aluesairaala menettää laajemman päivystyksen, ja se huolettaa johtavaa lääkäriä: osaavatko potilaat hakeutua hätätilanteessa muualle?

Uutiset YLE Oulu -

Syyskuu antaa parastaan: aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja lämmittää ilman miltei kesäiseksi.

Pyjamaan pukeutunut raihnainen mies kävelee hitaasti Raaseporin sairaalan parkkipaikan poikki, istahtaa alas ja sytyttää tupakan taivasta tähyillen.

– Mieluummin olisin vaikka puolukkametsässä, mutta täällä sitä nyt sitten ollaan, hän huokaa.

Miehen kohtalotovereita on sairaalassa yhä vähemmän ja lokakuun alusta lähtien ei enää välttämättä ollenkaan.

Tulevan toiminnan suunnittelu on vielä osittain kesken.

Raaseporin sairaalassa oli 14.9. osastohoidossa tai tarkkailussa yhteensä 25 potilasta.

Raaseporin sairaalan johtava lääkäri Peter Braskén kehuu hänkin säätä, mutta ilme on tuima.

Braskén on seurannut turhautuneena vierestä, kun sairaalaa on pikku hiljaa ajettu alas: pelkästään viimeisen vuoden aikana vuodeosastopaikkojen määrä on pudonnut alle puoleen, ja epävarman tulevaisuuden takia sairaalasta on lähtenyt kymmeniä hoitajia ja lääkäreitä muualle töihin.

Braskén toivoo Raaseporin sairaalaan edes akuuttivaiheen jo ohittaneita jatkohoitopotilaita.

– Anestesiassa tapahtuva leikkaustoiminta häviää täältä nyt kokonaan. Paikallispuudutuksessa voi tehdä jotain pieniä toimenpiteitä ja niitä me toivomme voivamme jatkaa. Se antaa edes vähän motivaatiota tähän puuhaan.

Vielä meneillään olevissa yt-neuvotteluissa etsitään yhä paikkaa kymmenelle työntekijälle. Ketään ei näillä näkymin tarvitse irtisanoa.

Ennen päivystykseen saapumista on soitettava päivystysapunumeroon

Lokakuun alun jälkeen Raaseporin sairaalaan ei voi tulla soittamatta ensin päivystysapunumeroon 116 117. Sairaalassa on kuunvaihteesta lähtien ympärivuorokautinen terveyskeskustasoinen päivystys entisen perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystyksen sijaan.

– Eli nenäverenvuoto, tikku sormessa, vanhus, jonka yleistila pettää – lähinnä tällaisia voimme enää hoitaa, Braskén luonnehtii.

Nykyisen Raaseporin kaupungin keskustaajamassa Tammisaaressa on ollut päivystävä sairaala yli sadan vuoden ajan.

Raaseporin sairaalan johtava lääkäri Peter Braskén kantaa huolta sairaalan tulevaisuudesta. Paula Tiainen / Yle

Vastaavanlaiset vanhat aluesairaalat ovat kadonneet Suomesta miltei tyystin.

– Ainoa jäljellä oleva taitaa olla Oulaisissa. Kun muualla on tehty näitä järjestelyjä, niin siellä on iso aluesairaala, jossa on kaikkea 24/7 ja se on ottanut vastuun. Täällä Uudellamaalla sairaanhoito on hyvin hajautettua eikä ole yhtä paikkaa, johon lähettää potilaita tai mihin he hakeutuisivat.

Hän kantaa huolta erityisesti yöajan potilaista tulevan muutoksen alla.

– Ihmiset toimivat varsinkin hätätilanteessa vanhojen tottumusten mukaan. Tänne on perinteisesti vain kävelty ovesta sisään ja sieltä on tullut ihan mitä tahansa. Ambulanssihan vie potilaansa aina oikeaan paikkaan, mutta näistä omin jaloin saapuvista potilaista olen kyllä hieman huolissani.

Laaja - vai yhteispäivystys?

Laajan päivystyksen yksikkö tarjoaa ympärivuorokautisesti vähintään noin kymmenen erikoisalan palveluita.

Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystyksessä on valmius väestön tavanomaisten kiireellisten terveysongelmien hoitoon.

Perusterveydenhuollon päivystyksessä hoidetaan potilaita, joiden tulee päästä hoitoon vuorokauden sisällä sairastumisesta tai vammasta.

Lähde: Kuntaliitto, HUS

Hangossa on takana vilkas matkailukesä, ja kahdessa muussa Raaseporin sairaalan toiminta-alueen kunnassa, Inkoossa ja Raaseporissa, on yhteensä lähes 9 000 kesämökkiä.

– Nythän tästä muutoksesta menee väestölle tiedote, mutta kun mökkien postilaatikoita keväällä tyhjennetään, niin meneekö se tieto perille asti. Sitä epäilen, varsinkin kun mökkiläisiä on ympäri Suomen, Braskén pohtii.

Ambulansseja ei ole muutoksen yhteydessä tulossa lisää. Niitä on alueella nyt yhteensä seitsemän.

Taustalla korkeat kulut ja rekrytointiongelmat

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallitus perustelee Raaseporin sairaalan toiminnan rajaamista muun muassa keskimääräistä korkeammilla toimintakustannuksilla. Lisäksi Raaseporin sairaalassa on ollut miltei jatkuva pula henkilökunnasta.

Vakavimmat tapaukset on tähänkin asti kuljetettu hoitoon muualle, muistuttaa HUS Akuutin toimialajohtaja Maaret Castrén.

– Esimerkiksi vaikeasti loukkaantuneet Töölöön, ja sydänkohtaukset sekä aivoverenvuodot Meilahteen. Muut potilaat siirtyvät nyt Lohjalle ja Jorviin.

Nämä muut potilaat voivat kärsiä esimerkiksi leikkaushoitoa vaativista murtumista tai vaikkapa peräpukama-, tyrä- tai sappivaivoista.

Myös Castrén pitää mahdollisena, että Raaseporiin hakeutuu potilaita, jotka eivät sinne kuulu. Castrén on itse ollut mukana synnytyksessä, joka tapahtui väärinkäsityksen takia hammaslääkärissä.

– Totta kai potilas voi kaatua sisään mistä ovesta tahansa. Näin tapahtuu aika ajoin ja hänet ohjataan ensiarvion jälkeen oikeampaan paikkaan. Minun mielestäni toimialajohtajana, lääkärinä ja sairaanhoitajana on parempi taata laadukas perusterveydenhuollon päivystys kuin kiikun kaakun toimiva yhteispäivystys.

Erikoissairaanhoitoa tarvitsevat päivystyspotilaat ohjataan Raaseporista jatkossa Lohjalle tai pääkaupunkiseudun sairaaloihin.

Raaseporin sairaalan toiminta-alueen kunnat sekä Siuntio ja Lohja kuitenkin puolsivat Raaseporin sairaalan perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystyksen jatkoa omissa lausunnoissaan.

Jo Tammisaaren kuuluisan synnytysosaston lakkauttaminen kymmenen vuotta sitten herätti kysymyksen koko sairaalan tulevaisuudesta.

Johtava lääkäri Braskén suhtautuu skeptisesti säästötavoitteisiin. Minkä kunta säästää terveydenhuoltokuluissa, se saattaa menettää vetovoimassa.

– Vanhat, huonokuntoiset ihmiset tarvitsevat aina jonkun saattamaan ja saattaja joutuu todennäköisesti olemaan pois töistä. Täältä kun lähtee käymään Helsingissä jossain tutkimuksessa, niin siinä kuluu koko päivä. Suurten kaupunkikeskusten ulkopuolella asuminen muuttuu koko ajan hankalammaksi ja kalliimmaksi.

Millaisia ajatuksia muutokset terveydenhuollon palveluissa herättävät? Voit keskustella aiheesta tiistaihin 22. syyskuuta kello 23:een saakka.

Lue seuraavaksi:

Hus kyllästyi houkuttelemaan lääkäreitä töihin aluesairaalaan: ympärivuorokautisen yhteispäivystyksen jatko vaakalaudalla

Päivystyksen jonot venyvät välillä pitkiksi – Satasairaalan vaikea saada lääkäreitä paikalle: “Jos ei ole pakko lähteä töihin, harva lähtee”

Sairaalapäivystykset ruuhkautuvat ajoittain pahastikin “turhista potilaista” – riski jo potilasturvallisuudelle

Muistityöntekijöitä tarvitaan lisää – Muistiasiantuntija Mirja Hynnisen mukaan diagnoosin saa, mutta jatkohoito kangertelee

Alueuutiset KP24 -

Muistisairauksien hoidossa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa tehty diagnoosi on äärettömän tärkeä jatkohoidon kannalta. Suomenselän Muisti ry:n vastaava muistiasiantuntija Mirja Hynninen kertoo, että aivoja rappeuttavassa Alzheimerin taudissa puolen vuoden viivästyminen voi merkitä jo sitä, ettei sairautta hidastavasta lääkehoidosta saada enää parasta mahdollista hyötyä.

Anne Mattila kirjoittaa kolumnissa vanhempien monista koronahuolista: "Hirvittää ajatus, että ilmaista ”viinaa” on tarjolla nuorille ympäri kaupunkia."

Alueuutiset KP24 -

Korona aiheuttaa monenlaisia huolia vanhemmissa. Osa ei tahdo uskaltaa laittaa lapsiaan kouluun, koska pelkää, että lapset sairastuvat ja toiset taas pelkäävät sitä, että koronan varjolla lapset ja nuoret oppivat olemaan poissa koulusta ja jatkossa myös työelämästä, kun on vähänkin yskää tai nuhaa.

Kalajokilaakson pesispelaajista Aatu Saastamoinen ja Niilo Piiponniemi jahtaavat Suomen mestaruutta Sotkamon Jymyn riveissä – Finaalisarja Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan ratkeaa ensi lauantaina kolmannessa ottelussa

Alueuutiset KP24 -

Ylivieskan Kuulan kasvatti Aatu Saastamoinen hamuaa pesäpallon Suomen mestaruutta ensimmäisellä Superpesis-kaudellaan Sotkamon Jymyn paidassa. Saastamoisen lisäksi Jymyssä kirkkainta mitalia tavoittelee Haapajärven Pesä-Kiiloissa pesisoppinsa saanut Niilo Piiponniemi, joka on kuulunut sotkamolaisten avainpelaajiin usean vuoden ajan.

Maanantaina on luvassa poikkeuksellisen punertava auringonlasku – syynä Yhdysvaltain maastopalot

Uutiset YLE Oulu -

Maanantai-iltana kannattaa tiirailla horisonttiin. Luvassa on poikkeuksellisen punertavana hehkuva auringonlasku. Syynä väriloistoon ovat Yhdysvaltain läntisen rannikon maastopaloista syntyneet hiukkaset, jotka saapuvat ennusteiden mukaan ilmakehään Suomen ylle illansuussa kello 18. Aurinko laskee maanantaina kello 19.22.

Twitterissä aiheesta kirjoittaa muun muassa Ilmatieteenlaitoksen tutkija Antti Lipponen.

– Ennusteen toteutuessa savu tulee olemaan erittäin selvästi nähtävissä ja se värjää auringonlaskun erittäin punaiseksi tai oranssiksi, Lipponen kirjoittaa.

Visuaalista ilmiötä odottavien kannalta ratkaiseva kysymys on maanantai-illan sää. Auringonlaskua ei näy, jos taivas on paksun pilvimassan peitossa.

Ylen meteorologin Matti Huutosen mukaan Suomen yli pyyhkäisee maanantaina nopealiikkeinen sadealue lännestä itään.

– Illan tunteina sadealue jatkaa matkaansa Venäjälle. Kysymys on siitä, ehtiikö se alta pois siinä vaiheessa, kun aurinko laskee, Huutonen toteaa.

Paras mahdollisuus ilmiön havaitsemiselle on Huutosen mukaan Etelä- ja Länsi-Suomessa sekä läntisessä Lapissa. Mitä idemmäs mennään, sen varmemmin pilvipeite häiritsee näkyvyyttä auringonlaskun aikoihin.

– Sää selkenee lännestä alkaen, Huutonen kertoo.

Ilmiön voi bongata länsirannikolla jo sunnuntai-iltana

Ilmatieteenlaitoksen tutkija Antti Lipponen sai Twitterissä vastauksena auringonlaskusta kuvan, joka oli otettu lauantai-iltana Isoniemessä Oulun Haukiputaalla.

Maastopalojen hiukkasten vaikutus alkaa jo näkyä läntisillä merialueilla. Huomista väriloistoa voi siis ennakoida länsirannikolla jo sunnuntai-iltana.

– Tarkistin ja näyttäisi siltä, että eilen [lauantaina] illalla oli Pohjois-Amerikan palojen savua Perämeren päällä eli siitä aiheutuvaa nuo hienot värit, Lipponen vastaa kuvan lähettäjälle.

Auringonlasku hehkuu ylipäänsä punertavana, koska ilmakehässä olevat molekyylit sirottavat auringon säteitä. Illalla auringon valosta on sironnut enin osa lyhyistä aallonpituuksista pois, jolloin jäljelle jää vain pitkiä aallonpituuksia eli punertavia sävyjä.

Kun Yhdysvaltain länsirannikolla roihuneiden maastopalojen myötä syntyneet hiukkaset kulkeutuvat ilmakehään Suomen ylle, sirontailmiö on voimakkaampi kuin tavallisesti.

– Korkealla ilmakehässä oleva hiukkaspilvi ei sinänsä vaikuta ilmanlaatuun täällä maanpinnalla, meteorologi Matti Huutonen toteaa.

Sidor

Prenumerera på Oulun Eteläinen innehållssamlare